Page 17 - kertvaros-04
P. 17

Nehézségi fok
                                                         | közepesen nehéz |











                          Tavaszi



            spárgatorta



              Ha május, akkor indul a spárgaszezon!
              A magyarok viszonya két elég markáns
             pártra osztható e szezonálisan kapható
                zöldség iránt: vagy imádják, ujjongva
               fogadják, amikor felbukkan a piacon,                    enni jóóóó!!! rovatunk finomságát
           vagy ki nem állhatják – többnyire egy-egy           a Világrecept blog bocsátotta rendelkezésünkre.
             sikertelen elkészítési próbálkozás miatt.            Világrecept – recept, konyha, utazás: 3 in 1
                    Pedig csak ismerni kell őkelmét...                       www.vilagrecept.hu




                                         Elkészítés
           Hozzávalók 4 főre:            A spárgákat meghajlítjuk, és miután roppanva eltörtek, a bimbós végüket
           (előételként)
                                         használjuk fel. Ezeket megmossuk, sós vízben a forrástól számítva kb. 7­8
           50 dkg zöld spárga            perc alatt csaknem készre főzzük. Közben a tejfölt elkeverjük az egész tojás­
           1 egész tojás                 sal és ízlés szerint egy kevés sóval, valamint a reszelt sajttal (amiből egy kicsit
           3 dl tejföl                   félreteszünk, hogy a spárgatorta tetejére is jusson).
     Fotó: vilagrecept.hu, freepik.com  baconszelet  Egy kis, kerek, kapcsos sütőedényt kikenünk olajjal, majd kibéleljük a leveles
           5 dkg reszelt sajt
                                         Összeállítás
           2-3 hajszálvékony
                                         tésztával. Ennek kilógó, felesleges széleit levágjuk és félretesszük. A tésztá­
           fél csomag kész
                                         val bélelt formába töltjük a tojásos tejfölt, elrendezzük rajta a lecsepegtetett
           leveles tészta
                                         spárgákat, a hosszában vékony csíkokra tépett baconszeleteket, és a mara­
           (kb. 13 dkg)
                                         dék tésztából hosszú sodratokat készítve, az egészet még becsíkozhatjuk
           só
                                         vagy ­rácsozhatjuk. Végül a maradék sajttal az egészet megszórjuk.
           a sütőedény
                                         Előmelegített sütőben készre sütjük.
           kikenéséhez olaj
                                         Tipp
                                         A fent leírt adag előételként bőségesen elég 4 személynek.
                                         Ám ha főfogásnak szánjuk, duplázzuk meg az adagokat, és használjunk
       Fotó: visulalhunt.com             Kínáljuk friss zöldsalátával vagy paradicsomsalátával.                17
                                         nagy tortaformát. Aki biztosra akar menni, sütőpapírral is bélelje ki az edényt.
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22