Page 17 - kertvaros-04
P. 17
Nehézségi fok
| közepesen nehéz |
Tavaszi
spárgatorta
Ha május, akkor indul a spárgaszezon!
A magyarok viszonya két elég markáns
pártra osztható e szezonálisan kapható
zöldség iránt: vagy imádják, ujjongva
fogadják, amikor felbukkan a piacon, enni jóóóó!!! rovatunk finomságát
vagy ki nem állhatják – többnyire egy-egy a Világrecept blog bocsátotta rendelkezésünkre.
sikertelen elkészítési próbálkozás miatt. Világrecept – recept, konyha, utazás: 3 in 1
Pedig csak ismerni kell őkelmét... www.vilagrecept.hu
Elkészítés
Hozzávalók 4 főre: A spárgákat meghajlítjuk, és miután roppanva eltörtek, a bimbós végüket
(előételként)
használjuk fel. Ezeket megmossuk, sós vízben a forrástól számítva kb. 78
50 dkg zöld spárga perc alatt csaknem készre főzzük. Közben a tejfölt elkeverjük az egész tojás
1 egész tojás sal és ízlés szerint egy kevés sóval, valamint a reszelt sajttal (amiből egy kicsit
3 dl tejföl félreteszünk, hogy a spárgatorta tetejére is jusson).
Fotó: vilagrecept.hu, freepik.com baconszelet Egy kis, kerek, kapcsos sütőedényt kikenünk olajjal, majd kibéleljük a leveles
5 dkg reszelt sajt
Összeállítás
2-3 hajszálvékony
tésztával. Ennek kilógó, felesleges széleit levágjuk és félretesszük. A tésztá
fél csomag kész
val bélelt formába töltjük a tojásos tejfölt, elrendezzük rajta a lecsepegtetett
leveles tészta
spárgákat, a hosszában vékony csíkokra tépett baconszeleteket, és a mara
(kb. 13 dkg)
dék tésztából hosszú sodratokat készítve, az egészet még becsíkozhatjuk
só
vagy rácsozhatjuk. Végül a maradék sajttal az egészet megszórjuk.
a sütőedény
Előmelegített sütőben készre sütjük.
kikenéséhez olaj
Tipp
A fent leírt adag előételként bőségesen elég 4 személynek.
Ám ha főfogásnak szánjuk, duplázzuk meg az adagokat, és használjunk
Fotó: visulalhunt.com Kínáljuk friss zöldsalátával vagy paradicsomsalátával. 17
nagy tortaformát. Aki biztosra akar menni, sütőpapírral is bélelje ki az edényt.