Page 14 - kertvaros-04
P. 14
Szívesen beülnének egy helyi
vendéglőbe, de nem tudják eldönteni,
melyiket érdemes kipróbálni? Segítünk Művészellátó
választani! Éttermeket bemutató Kreatív hobbi
sorozatunkban havonta ellátogatunk
városunk egy-egy éttermébe, hogy
a Kertváros olvasói megismerhessék az
adott helyet a színvonal, a választék, Az eddiginél is nagyobb választékban:
a kiszolgálás és az árak tekintetében is! * Iskolaszerek * Nyomtatványok *
Hiszen nem mindegy, hol töltjük
el az oly értékes időt, illetve
hol költjük a pénzünket.
Liget Papírbolt
2030 Érd, Balatoni út 85.
Nyitva tartás: h.–p.: 8-17.30; szo.: 8–12.30
Telefon: 06-23-390-356
Rendhagyó étteremajánlóhoz érkeztünk, többféle okból kifolyólag is.
Egyrészt, mert a település egyetlen ír kocsmájáról van szó, másrészt,
mert a legpozitívabb értelemben véve kocsma, harmadrészt, mert olyan
észrevehetetlen, hogy szó szerint hátrahőköltem, amikor a kis mellékutcáról
belépve, egy hamisítatlan pub fogadott – faburkolattal, hozzá illő bútorokkal,
kandallóval, amiben április 30-án, a hat órai nyitáskor is égett a tűz...
Mint kiderült, több mint 20 éve megyek el mellette gyalog és autóval
Stílus: egyaránt anélkül, hogy felfigyeltem volna rá. És lefogadom, hogy ezzel
hamisítatlan ír kocsmahangulat így van az érdiek többsége. Az Irish Dog Pub nem akar „betörni a
köztudatba“, nincs villogó neonreklámja a főúton, nem hirdeti magát,
Konyha:
házias, bőséges, nem települ ki az utcára, hogy becsábítsa a vendégeket. Ahogy megtu
ír és magyar választék dom: nem is kell őket lasszóval fogni. Akik egyszer valahogyan eljutnak
ide, azok jó eséllyel vissza is járnak rendszeresen. Az egész annyira
Árfekvés: – nem tudok jobb szót – hiteles, hogy nem szükséges magyarázni, mi
középkategória tartja egyben a pub törzsközönségét, ami elsősorban 35 év felettiekből
tevődik össze. Fotók: Prudovits Edina, Irish Dog Pub
Kiszolgálás: De térjünk a lényegre, hiszen enni jöttünk – kivételesen éhesen!
kedves, baráti Hű kóstolótársam, Zsuzsi nem vacakol, és leves helyett meleg előétel
gyanánt frissen sütött serpenyős libamájat (2300 Ft) kér, amit gyönyörűen
pirított kenyérszeletekkel és lila hagymával tálalnak; még serceg a fok
hagymás zsír, amikor kihozzák – mennyei! Én pedig egy makacs torokfájás
után mi mást is kérhetnék, mint egy finom húslevest kislábosban házi máj
gombóccal és cérnametélttel (950 Ft) – és jó sok csípős paprikával! Mire a
végére érek, már nem is köhögök annyira, a májgombóc pedig isteni!
Ezután jönnek a főételek, egy sügérfilé vajas parajjal, fűszeres vajjal
besütve, petrezselymes burgonyával (2600 Ft) – Zsuzsi elmondása szerint
„nincs bántóan halíze, a paraj azzal a fűszeres vajjal pedig zseniális”,
Húsleves házi májgombóccal
és egy bazsalikomos tejfölben pácolt csirkecombfilé rántva, burgonya
Serpenyős libamáj kenyérszeletekkel pürével (2390 Ft). Utóbbihoz egy külön tálkában is kapok a bazsaliko
mos tejfölből. Egyébként csaltam, én is petrezselymes krumplival kértem,
mert éreztem, hogy itt „igazi” lesz, nemcsak sima főtt krumpli, megszórva