Page 14 - kertvaros-04
P. 14

Szívesen beülnének egy helyi
                                       vendéglőbe, de nem tudják eldönteni,
                                       melyiket érdemes kipróbálni? Segítünk                                                                                                            Művészellátó
                                         választani! Éttermeket bemutató                                                                                                                               Kreatív hobbi
                                       sorozatunkban havonta ellátogatunk
                                        városunk egy-egy éttermébe, hogy
                                      a Kertváros olvasói megismerhessék az
                                        adott helyet a színvonal, a választék,                                                                                                           Az eddiginél is nagyobb választékban:
                                       a kiszolgálás és az árak tekintetében is!                                                                                                           * Iskolaszerek * Nyomtatványok *
                                          Hiszen nem mindegy, hol töltjük
                                           el az oly értékes időt, illetve
                                             hol költjük a pénzünket.
                                                                                                                          Liget Papírbolt

                                                                                                                          2030 Érd, Balatoni út 85.
                                                                                                                          Nyitva tartás: h.–p.: 8-17.30; szo.: 8–12.30
                                                                                                                          Telefon: 06-23-390-356


        Rendhagyó étteremajánlóhoz érkeztünk, többféle okból kifolyólag is.
        Egyrészt, mert a település egyetlen ír kocsmájáról van szó, másrészt,
        mert a legpozitívabb értelemben véve kocsma, harmadrészt, mert olyan
        észrevehetetlen, hogy szó szerint hátrahőköltem, amikor a kis mellékutcáról
        belépve, egy hamisítatlan pub fogadott – faburkolattal, hozzá illő bútorokkal,
        kandallóval, amiben április 30-án, a hat órai nyitáskor is égett a tűz...


                                            Mint kiderült, több mint 20 éve megyek el mellette gyalog és autóval
                      Stílus:                 egyaránt anélkül, hogy felfigyeltem volna rá. És lefogadom, hogy ezzel
          hamisítatlan ír kocsmahangulat    így van az érdiek többsége. Az Irish Dog Pub nem akar „betörni a
                                              köztudatba“, nincs villogó neonreklámja a főúton, nem hirdeti magát,
                     Konyha:
                házias, bőséges,            nem települ ki az utcára, hogy becsábítsa a vendégeket. Ahogy megtu­
              ír és magyar választék        dom: nem is kell őket lasszóval fogni. Akik egyszer valahogyan eljutnak
                                            ide, azok jó eséllyel vissza is járnak rendszeresen. Az egész annyira
                     Árfekvés:              – nem tudok jobb szót – hiteles, hogy nem szükséges magyarázni, mi
                középkategória              tartja  egyben a pub törzsközönségét, ami elsősorban 35 év felettiekből
                                            tevődik össze.                                                        Fotók: Prudovits Edina, Irish Dog Pub
                    Kiszolgálás:              De térjünk a lényegre, hiszen enni jöttünk – kivételesen éhesen! 
                 kedves, baráti             Hű kóstolótársam, Zsuzsi nem vacakol, és leves helyett meleg előétel
                                              gyanánt frissen sütött serpenyős libamájat (2300 Ft) kér, amit gyönyörűen
                                            pirított kenyérszeletekkel és lila hagymával tálalnak; még serceg a fok­
                                            hagymás zsír, amikor kihozzák – mennyei! Én pedig egy makacs torokfájás
                                            után mi mást is kérhetnék, mint egy finom húslevest kislábosban házi máj­
                                            gombóccal és cérnametélttel (950 Ft) – és jó sok csípős paprikával! Mire a
                                            végére érek, már nem is köhögök annyira, a májgombóc pedig isteni!
                                              Ezután jönnek a főételek, egy sügérfilé vajas parajjal, fűszeres vajjal
                                            besütve, petrezselymes burgonyával (2600 Ft) – Zsuzsi elmondása szerint
                                            „nincs bántóan halíze, a paraj azzal a fűszeres vajjal pedig zseniális”,
                 Húsleves házi májgombóccal
                                            és egy bazsalikomos tejfölben pácolt csirkecombfilé rántva, burgonya­
         Serpenyős libamáj kenyérszeletekkel  pürével (2390 Ft). Utóbbihoz egy külön tálkában is kapok a bazsaliko­
                                            mos  tejfölből. Egyébként csaltam, én is petrezselymes krumplival kértem,
                                            mert éreztem, hogy itt „igazi” lesz, nemcsak sima főtt krumpli, megszórva
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19